'Ze is onder de mensen gegaan, in Congo, in Hongarije, in Egypte, in Syrië, in Mali. Ze is er telkens in geslaagd om veilig weer terug te keren, en ze had altijd een verhaal bij zich.' Maarten Asscher in Ons Erfdeel

HOME   WERK   LEVEN   BEELD   NIEUWS   COLUMNS   AGENDA   CONTACT   EN/FR

'Fonny' enthousiast ontvangen in de Franstalige pers

GEPLAATST: 8-7-2019
Fonny, de Franse vertaling van Terug naar Neerpelt, is bijzonder goed ontvangen in Frankrijk en Franstalig België. Het boek, de tiende titel van Lieve Joris bij Actes Sud, verscheen begin juni, tezamen met de pocketeditie van haar voorlaatste boek Sur les ailes du dragon.
Lieve Joris was o.a. te gast in La Grande Table en Le Temps des Écrivains van France Culture, in L’Heure Bleue van Laure Adler bij France Inter en op het festival Étonnants Voyageurs in Saint-Malo.

Lees verder
 

'Terug naar Neerpelt' wint de Confituur Publieksprijs

GEPLAATST: 27-4-2019
Op 27 april 2019 om 16u werden in Oude Raadzaal van het Stadhuis van Brugge de Confituur Boekhandelsprijs en de Publieksprijs uitgereikt. De winnaar van de Boekhandelsprijs was Voor het vergeten van Peter Verhelst. Lieve Joris won met Terug naar Neerpelt de Publieksprijs; hiervoor brachten klanten hun stem uit in 23 onafhankelijke Vlaamse boekhandels, die zich verenigd hebben onder de naam Confituurboekhandels.


Lees verder
 

Franse vertaling ‘Terug naar Neerpelt'

GEPLAATST: 25-3-2019
Op 5 juni 2019 verschijnt Fonny, de Franse vertaling van Terug naar Neerpelt. Het is de tiende titel van Lieve Joris bij uitgeverij Actes Sud. Tegelijkertijd komt de vertaling van Joris’ voorlaatste boek, Sur les ailes du dragon, uit als pocket in de serie Babel.

Lees verder
 

'Terug naar Neerpelt' in de eindejaarslijstjes 2018

GEPLAATST: 1-1-2019
NRC-recensenten Auke Hulst en Jos Palm kozen Terug naar Neerpelt in hun eindejaarslijstjes als een van hun vijf favoriete boeken van het jaar. Auke Hulst schreef: ‘In dit prachtig gedoseerde en gestileerde autobiografische boek keert de reisschrijver terug naar het slagveld van haar familieleven.’ Jos Palm: ‘Liefdevol opgeschreven helletocht door eigen gezinsverleden, keert Vlaamse binnenwereld binnenstebuiten.’

Lees verder
 

Lieve Joris schrijft kerstessay

GEPLAATST: 29-12-2018
Dit jaar schreef Lieve Joris het jaarlijkse kerstessay voor De Standaard. De vijf delen van het essay met de titel Bestemming Ithaka verschenen op 24, 26, 27, 28 en 29 december 2018 in de Belgische krant en werden geïllustreerd door striptekenares Judith Vanistendael.
Sinds 2000 nodigt De Standaard schrijvers, journalisten en academici uit om na te denken over hun tijd en hun tijdgenoten.

Lees verder
 

Terug naar Neerpelt genomineerd voor de Confituur Boekhandelsprijs

GEPLAATST: 4-12-2018
Lieve Joris’ nieuwe boek Terug naar Neerpelt staat op de shortlist van de Confituur Boekhandelsprijs 2019. De andere genomineerden zijn Elvis Peeters, Jaap Robben, Peter Terrin en Peter Verhelst. Confituur is een verbond van Vlaamse kwaliteitsboekhandels. Zij bekronen elk voorjaar het beste Nederlandstalige boek van het voorbije jaar. Lezers kunnen hun stem uitbrengen op een van de genomineerden in de deelnemende boekhandels.

Lees verder