Agenda

Bibliotheek De Krook, Gent (BE)

Op donderdag 26 oktober om 9u vindt in zaal De Blauwe Vogel van bibliotheek De Krook, Miriam Makebaplein 1 in Gent, het symposium Reizen en thuiskomen plaats, over het vertaalde werk van Lieve Joris. Het symposium is een initiatief van de onderzoeksgroep TRACE (Translation and Culture – UGent) en het Centrum voor Literatuur in Vertaling (UGent/VUB).
Sprekers: Lieve Joris; Kasper Goethals (De Standaard); Odile Heynders (Universiteit van Tilburg); vertalers Sam Garrett (Engels), Marie Hooghe (Frans), Goedele de Sterck (Spaans); Geert Mak (laudatio) e.a.

Bibliotheek Beringen (BE)

Op zondag 12 november 2023 om 10u vindt in de bibliotheek van Beringen een ontbijtgesprek plaats tussen Lieve Joris en Lut Geypens. Zij zullen praten over Joris’ autobiografische boeken Terug naar Neerpelt en Hildeke, die zich allebei afspelen in Limburg.

Waar: Stedelijke bibliotheek, Graaf van Loonstraat 2, Beringen

Nantes (FR)

Lieve Joris is uitgenodigd op het festival ‘Impressions d’Europe’, dat plaatsvindt van 8 tot 10 december 2023 in het Franse Nantes. Zij was in 2014 al te gast op dit festival, dat toen het thema ‘Rencontres littéraires Afrique-Europe’ had. Dit jaar is het festival gewijd aan de Nederlandstalige literatuur.
Meer informatie volgt.